Back
Craig Johnson, María Porras Sánchez: Fría venganza (Paperback, Siruela) 5 stars

La venjança és un plat que es menja fred

5 stars

En aquest primer llibre de la sèrie del xèrif de l’imaginari comtat d’Absaroka, Wyoming. l’autor ens presenta al protagonista i als personatges secundaris. Coneixem al xeiene Henry Ós Dempeus que regenta un bar i que es coneixen amb el xèrif des de la primària. La Vic, l’ajudant del xèrif, una noia llesta casada amb un enginyer a qui ha seguit per feina des de Filadèlfia i la Judy, l’eterna secretària que fa anar l’oficina.

El cas comença quan apareix mort un dels tres joves que varen abusar d’una noia índia i que varen sortir pràcticament absolts del crim. En un lloc tan petit on tothom es coneix les sospites saltes de l’un a l’altre amb gran rapidesa i tothom té causes pendents amb els altres. Mentrestant el xèrif vol reprendre una antiga relació amorosa amb una amiga de tota la vida que ha tornat al poble, però l’aparició d’altres cadàvers li impedeix aconseguir-ho.

El llenguatge és brillant tant en els diàlegs com en les descripcions del paisatge i el temps hivernal del país. L’acció és contínua i amb prou feines s’atura en cap punt del llibre. Finalment, el desenllaç no deixa de sorprendre i és d’agrair el tancament de totes les subtrames del cas. Un bon començament per a una llarga sèrie.