L'home del castell

Paperback, 369 pages

Català language

Published Aug. 31, 2022 by Faktoria de Llibres.

ISBN:
978-84-18558-49-8
Copied ISBN!
4 stars (1 review)

El 1947 els aliats van signar la capitulació davant les potències de l'Eix. Quinze anys després el món es troba dividit sota el control de l'Alemanya nazi i del Japó imperial, i les conseqüències són evidents: Àfrica ha estat exterminada, el Mediterrani s'ha dessecat per destinar-lo al cultiu agrícola, els pocs jueus supervivents són perseguits i esclavitzats i els nazis han iniciat el seu ambiciós pla per conquerir Mart. Els que sobreviuen a l'opressió aplaquen la seva desesperació consultant el mil·lenari Llibre dels Canvis i fantasiant amb La llagosta s'engreixa, una novel·la d'èxit, distribuïda en la clandestinitat, que planteja una realitat alternativa en la qual els aliats guanyen Poden existir realment altres mons millors? la guerra.

L'home del castell, guanyadora del Premi Hugo a la millor novel·la el 1963, és una estranya, hilarant i aterridora ucronia creada per Philip K. Dick, figura fonamental de la ciència-ficció universal.

1 edition

Un devessall d'universos paral·lels més enllà d'una ucronia

4 stars

Per a mi Philip K. Dick és un dels grans ideadors de la ciència-ficció, un home ple d’idees trencadores no tant en el sentit “tecnològic” com en la creació d’universos diferents del nostre i que et fan plantejar les coses d’una altra manera, com mirant-les de costat. Tanmateix, no puc dir el mateix d’ell com a narrador: el trobo pesat, no aconsegueix desenvolupar les idees, s’entrebanca, no avança. Però tot se li perdona per l’originalitat dels seus pressupostos que fan de la lectura dels seus llibres un autèntic plaer.

En aquesta novel·la ens planteja una ucronia en la qual el president americà Roosevelt és assassinat i els Estats Units i els aliats perden la guerra davant els nazis, que dominen els països occidentals, i el Japó que domina la part oriental. En aquesta situació política veiem com els nazis han continuat amb l’holocaust dels jueus i l’eliminació d’altres races (han …