User Profile

javier.acedo Locked account

javier.acedo@plaerdemavida.cat

Joined 1 year, 5 months ago

This link opens in a pop-up window

javier.acedo's books

Currently Reading

ANTONIO BAÑOS BONCOMPAIN: Barcelona no té solució (Paperback, Viena) 3 stars

Amb les imminents eleccions municipals del 2023 a l'horitzó, on sembla que la Colau no repetirà mandat, Antonio Baños analitza la política barcelonina. Una mirada al passat per entendre el present. Aquest llibre el tinc de la collita del Sant Jordi de l'any passat, però no l'he llegit fins ara. Les eleccions ja han passat i els esdeveniments actuals fan que l'anàlisi sigui plenament vigent.

reviewed Piranesi by Susanna Clarke (Amsterdam llibres, #203)

Susanna Clarke: Piranesi (català language, 2021, Editorial Amsterdam) 4 stars

Susanna Clarke ; traducció de Ferran Ràfols Gesa

Descobrint l'univers de Piranesi

4 stars

És brillant la descripció del món alternatiu, gegant, infinit (?), quasi oníric on hi habiten els (pocs) personatges. D'on surt tot plegat? Què hi fa allà en Piranesi? El seu metodisme i racionalitat semblen l'única manera de sobreviure-hi. A través de les seves investigacions, sabem més sobre la naturalesa d'aquest món fantàstic (?).

commented on No cometràs adulteri by Blanca Llum Vidal (Sèrie Deu manaments, #6)

Blanca Llum Vidal: No cometràs adulteri (català language, Fragmenta Editorial) 4 stars

Blanca Llum Vidal

En aquest assaig, l'autora analitza multiples dimensions de l'adulteri entre elles com a sinònim de llibertat i també com a contraposició de l'ordre establert. Només per les referències ja val la pena. Personalment, me'n porto conèixer Víctor Català a qui l'autora en fa un repàs biogràfic i literari en l'últim capítol com a possible primer referent queer català.

replied to Vullunfestuc's status

@vullunfestuc molt bé. Posa les bases per recuperar el valencianisme polític que en els últims temps crec que ha estat una mica amagat a Compromís. La seva proposta posa sobre la taula el xoc de les dues realitats nacionals que viu el País Valencià a hores d'ara i aposta per fer política netament independentista. De fet l'autor es presenta amb la candidatura de Bloc i País al proper congrés de Compromís. En la línia de conèixer millor la política valenciana el següent que vull llegir és "Ni fet ni desfet" d'en Natxo Escandell de la mateixa editorial sobre el nacionalisme valencià des de la transición fins el fnal de segle.