User Profile

javier.acedo Locked account

javier.acedo@plaerdemavida.cat

Joined 1 year, 1 month ago

This link opens in a pop-up window

javier.acedo's books

Currently Reading

Jaume Cabré: Consumits pel foc (català language, 2021, Proa) 3 stars

Jaume Cabré

De com les falenes, hipnòtiques, queden atrapades per la llum

3 stars

L'Ismael viu en una boira mental després d'un incident del qual intenta sortir-se'n. No està clar el que ha passat i quina és la gravetat de tot plegat. La història, per moments, enigmàtica, m'ha captivat fins al punt que l'he llegida gairebé d'una tirada, rememorant com les falenes, hipnòtiques, queden atrapades per la llum.

Jordi Graupera: La perplexitat (2023, Destino) 3 stars

Autobiografia, història dels Estats Units i espiritualitat

3 stars

Aquest és un llibre autobiogràfic d'en Jordi Graupera de quan va viure als Estats Units. A la vegada intenta respondre per què va guanyar Trump contra pronòstic i per fer-ho ens endinsem en la història dels Estats Units i tota la vessant espiritual que té associada.

Per una banda he gaudit coneixent amb més intimitat en Jordi pel qual sempre he tingut molta simpatia. Per l'altra, he pogut aprendre moltes coses sobre les arrels dels Estats Units. Aquest país ens és hiper present degut a tota l'exposició mediatica que tenim en forma de notícies, sèries, películes, etc. i tot així, trobo que el coneixement que podem tenir, al menys jo m'he adonat que era així, és molt superficial. Aquest llibre m'ha servit per profunditzar-hi una mica.

El viatge que ens proposa l'autor per la història del país on hi viu es combina amb l'evolució personal i vital que ell fa …

Jacqueline Harpman, Anna Casassas Figueras, Sophie Mackintosh: Jo, que no he conegut els homes (Paperback, 2021, Periscopi) 4 stars

Entre la distòpia i el tractat filosòfic

4 stars

Ja fa temps que vaig llegir aquest llibre. De forma poc habitual el vaig llegir d'un parell de tirades per l'imminència de la data d'un club de lectura. Pel que ara recordo, el que més em va impactar és com la autora aconsegueix descriure una experiència humana sota unes circumstàncies extraordinàries i increibles. La situació és tan extrema des del punt de vista humà com a inexplicable que duu a una vida de la protagonista sense cap propòsit, sense esperança, on no hi cap tipus de transmissió del coneixement ni de formal oral o escrita i on el desenllaç final és inevitable i desesperançador.

María del Carmen Nicolau: Cuina! o barbàrie (2022, Ara Llibres) 5 stars

Pensava que aprendria a cuinar però m'emporto alguna cosa més valuosa

5 stars

No sospitava que aquesta lectura em faria connectar amb la meva mare i la meva àvia i prendre consciència de com de fundamental és la cuina com a element integrador familiar. La Maria Nicolau o borda mesclant la tradició amb el raonament científic per mostrar elements claus de la cuina catalana.